Vad vill ni göra?

Boka er upplevelse

Paddla med sälar

Möt Bohusläns landskapsdjur från kajaken

Att möta fria djur i deras naturliga livsmiljö är alltid en stor upplevelse. Att göra det från en kajak är oförglömligt. Vi paddlar i små grupper på en stillsam resa till sälarnas hem. Vi gör vårt bästa för att leta upp några av de c:a 12.000 knubbsälar som lever längs Bohusläns kust. När ett nyfiket sälhuvud dyker upp bredvid kajaken stannar tiden. Vem är det som kollar in vem?

Med rätt instruktioner och utrustning är kajakpaddling enkelt. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva en unik miljö. Låt oss ta er med på ett äventyr som stannar kvar länge.

Tid

Minst 4 timmar. Kvalitet tar tid. Det kommer sällan på en kafferast. Boka gärna en heldag. Det gör garanterat er upplevelse ännu bättre.

Antal

Max 15 personer. Är ni fler gör vi gärna olika kombinationsaktiviteter. Kontakta oss för förslag.

Bokningsbart

April - oktober.

Var

Det finns omkring 12.000 knubbsälar i Bohuslän. Vi föreslår det bästa stället med hänsyn till era övriga önskemål.

Utrustning

Vi använder en kombination av singel och dubbelkajaker av god kvalitet. Paddel, sittbrunnskapell och flytväst ingår alltid i grundutrustningen. Om vädret kräver kompletterar vi med paddeljacka och neoprenskor. Erfarna, välutbildade och kunniga instruktörer och guider följer alltid med på er tur.

Vad vill ni göra?

Boka er upplevelse

Musselexpedition

Skörda havets blå guld

Följ med längs våra vackra innerfjordar på en expedition som knyter ihop gruppen. Vi besöker någon av fjordens musselodlingar och lär oss om blåmusslans fantastiska liv. På plats i odlingen lyfter vi de väldiga riggarna och skördar direkt av havets mörkblå guld.

Expeditionen är en lärande resa som ger en förklaring till en stor del av våra faktiska miljöproblem, vad som är orsak och verkan, och vad var och en av oss kan bidra med. På vägen hem hjälps vi åt att rensa och förbereda den gemensamma måltiden bestående av pinfärska blåmusslor, nybakt bröd och hemslagen aioli med något kallt att dricka till.

Tid

4-5 timmar beroende på val av odling. Boka gärna en heldag. Det gör garanterat er upplevelse ännu bättre.

Antal

M/S Märta tar 12 passagerare. Är ni fler kompletterar vi med andra båtar. Diskutera med oss!

Bokningsbart

Mars - november.

Var

M/S Märta har hemmahamn vid Lyckorna brygga. Därifrån har vi lagom marschavstånd till flera av odlingarna i Havstensfjorden.

Utrustning

M/S Märta är en 11 m lång och 3,6 m bred stålbåt som med sina 16 ton tar upp till 12 passagerare utöver besättningen. Ombord finns det alltid dryck, något att äta och en vattentoalett. Flytvästar och kläder finns för alla väder, och är det riktigt busigt finns det plats i styrhytten för alla. Självklart finns all nödvändig säkerhetsutrustning ombord och innan varje avgång har vi en noggrann säkerhetsgenomgång.

Vad vill ni göra?

Boka er upplevelse

Kär i granit

Bli hög på Bohusläns magiska klippor

Att klättra är en stor upplevelse. För alla. Och Bohuslän är rätt ställe att uppleva äventyret. Här är klättringen bättre än någon annanstans i vårt land. Vacker rödskimrande, solid granit, med tydliga sprickor och linjer. Precis det som klättrare söker och gillar. Som en bonus är de flesta klippor vackert belägna i fantastisk natur. Ibland alldeles vid vattnet.

Många tror att klättring är svårt, men det behöver det inte vara. Klättring finns för alla, i olika svårighetsgrader. Det är ungefär som skidåkning, det finns gröna backar, svarta backar och allt däremellan. Självklart väljer vi den nivå på klättringen som passar för er grupp.

Tid

Minst 4 timmar. Boka gärna en heldag, då lär ni er mer och får garanterat en ännu större upplevelse.

Antal

Max 15 personer. Är ni fler kombinerar vi gärna med en annan aktivitet. Kontakta oss.

Bokningsbart

Året runt. Mycket av Bohusläns klättring sker på sydvända klippor som får mycket sol. Med varma kläder och kaffetermosarna redo är klättring en fantastisk aktivitet året runt.

Var

Valet av klippa styr kvalitén på upplevelsen. Vi väljer område och berg beroende på era andra önskemål.

Utrustning

Vi står naturligtvis för all nödvändig klätterutrustning, och alla klätteraktiviteter leds av erfarna och kunniga instruktörer.

Vad vill ni göra?

Boka er upplevelse

Kängor och käk

Fjordnära matvandring

Kängor och käk är som ett Kinderägg, fast bättre. En innehållsrik och överraskande upplevelse som känns självklar för oss att erbjuda. Tänk dig en slags Bohuslänsk tapasorientering, en fantastisk kombination av enkel fysisk aktivitet, vacker naturupplevelse, lokal kulturförmedling och kulinarisk smakresa. I lagom fart vandrar vi, på och omkring Kuststigen, längs Havstensfjordens stränder, fascineras av naturen och njuter av närheten till havet.

Längs vägen stannar vi på noggrant utvalda ställen och smakar på de godsaker omgivnigarna bjuder på. Vår matguide väntar med uppdukade lokala läckerheter från naturens skafferi, från land eller från havet. Råvarorna är ekologiska och färska, smakerna är delikata och direkta, och våra raster ger mycket energi och motivation att fortsätta vandringen till nästa smakstopp.

Ett alternativ till att göra smakvandringen till fots är att göra den på cykel. Kolla in Smakfull cykling.

Tid

Minst 4 timmar. En matvandring är inget man hafsar iväg. Boka gärna en heldag så blir er upplevelse garanterat ännu bättre.

Antal

Max 15 personer. Är ni fler så kombinera gärna med cykling. Kolla in Smakfull cykling och diskutera med oss!

Bokningsbart

Året runt. Vandring är fint hela året.

Var

Längs den vackra Havstensfjorden, på den vackra Kuststigen, mellan Uddevalla och Ljungskile. Beroende på era andra val kan vi gärna arrangera aktiviteten på andra platser. Diskutera med oss!

Vad vill ni göra?

Boka er upplevelse

Smakfull cykling

Pedaltramp och smarriga smaker

Smakfull cykling är som ett Kinderägg, fast bättre. En innehållsrik och överraskande upplevelse som känns självklar för oss att erbjuda. Tänk dig en slags Bohuslänsk tapasorientering på mountainbike, en fantastisk kombination av kul fysisk aktivitet, vacker naturupplevelse, lokal kulturförmedling och kulinarisk smakresa. I lagom fart cyklar vi, på och omkring Kuststigen, längs Havstensfjordens stränder, fascineras av naturen och njuter av närheten till havet.

Längs vägen stannar vi på noggrant utvalda ställen och smakar på de godsaker omgivnigarna bjuder på. Vår matguide väntar med uppdukade lokala läckerheter från naturens skafferi, från land eller från havet. Råvarorna är ekologiska och färska, smakerna är delikata och direkta, och våra raster ger mycket energi och motivation att fortsätta cyklingen till nästa smakstopp.

Ett alternativ till att göra en smakfull cykling är att göra den till fots. Kolla in Kängor och käk.

Tid

Minst 4 timmar. Att cykla och äta gott är inget man hafsar iväg. Boka gärna en heldag. Det gör garanterat er upplevelse ännu bättre.

Antal

Max 12 personer. För många cyklister på en gång blir lite för mycket Vasaloppskänsla. Är ni fler så kombinera gärna med att vandra. Diskutera med oss!

Bokningsbart

Året runt. Cykling är fint hela året.

Var

Längs den vackra Havstensfjorden, på den vackra Kuststigen, mellan Uddevalla och Ljungskile. Beroende på era andra val kan vi gärna arrangera aktiviteten på andra platser. Diskutera med oss!

Utrustning

Vi använder moderna mountainbikes av hög kvalitet från Trek. Självklart ingår hjälm. Aktiviteten leds alltid av en erfaren guide.

Vad vill ni göra?

Boka er upplevelse

Fjordforskning

Räkna, mät och väg livet under ytan

Bli naturforskare för en dag. Låt gruppen bli ett forskarteam på vår expedition, som undersöker hur fjordarna mår. En dag med massor av kunskap, praktiskt arbete och ett syfte som gör nytta. En dag som gör skillnad. Vårt uppdrag är en del av det arbete som det lokala naturvårdsprojektet 8 fjordar leder. Vi provfiskar, lyfter burar, undersöker och tittar till, vi mäter och väger, antecknar och rapporterar.

Visste du att man räknar med att 70-90% av all fisk i världshaven är uppfiskad. Och mycket tyder på att den inte återvänder. Om vi inte gör något. Det naturvårdsprojekt (8 fjordar) vi samarbetar med försöker på olika sätt minska belastningen på den känsliga miljön i och omkrng våra fjordar. Fiskefria zoner är en av åtgärderna. Att kontinuerligt undersöka bestånden är ett av sätten att ta reda på om arbetet får någon effekt.

Tid

4-6 timmar beroende på uppgift och område. Boka gärna en heldag. Det gör garanterat er upplevelse ännu bättre.

Antal

M/S Märta tar 12 passagerare. Är ni fler kan vi komplettera med andra båtar. Diskutera med oss!

Bokningsbart

Mars - November.

Var

Någonstans i fjordområdet runt våra stora öar, Orust och Tjörn.

Utrustning

M/S Märta är en 11 m lång och 3,6 m bred stålbåt som med sina 16 ton tar upp till 12 passagerare utöver besättningen. Ombord finns det alltid dryck, något att äta och en vattentoalett. Flytvästar och kläder finns för alla väder, och är det riktigt busigt finns det plats i styrhytten för alla. Självklart finns all nödvändig säkerhetsutrustning ombord och innan varje avgång har vi en noggrann säkerhetsgenomgång.

Mer att se fram emot

Vad vill ni lyssna till?
 
Ute och cyklar

Jorden runt utan bensin

Hur vill ni äta?
 
Vinkokta musslor

Ögonblicksfärsk ekomiddag under himlen

Vad vill ni stödja?
 
Rädda en fyr

Håll liv i vår kulturhistoria

Hur vill ni bo?
 
Enkelt och exklusivt

Glänta i skogen eller egen ö

Vad vill ni lyssna till?

Boka ert föredrag

Havets blå guld

Smart mat från havets trädgårdar

Lättsamt, inspirerande och tankeväckande föredrag om en av havets invånare, som alla västkustbor vuxit upp med, men fortfarande vet väldigt lite om. Janne Bark som leder musselexpeditioner och driver Musselbaren på Lyckorna utanför Ljungskile berättar livligt, kunnig, ordrikt och entusiastiskt om kustens stora miljöhjälte, blåmusslan.

Så låt dig förundras, förfäras och förargas på vägen mot nya insikter. Allt levererat i en skön cocktail av musselkunskap, värdegrundsfunderingar och ledarskapstänk, som till slut ytterst landar i frågan om vårt ansvar för hur det ska bli för nästa generation.

Tid

1-2 timmar.

Antal

Så många vi kan hitta en lämplig lokal till.

Bokningsbart

Året runt.

Vad vill ni lyssna till?

Boka ert föredrag

Vita fläckar

Skidupplevelser utan lift

På toppen av Gustavbacken i Lindvallen löper man sällan risken att hamna framför pipan på en kalashnikov. I Hemsedal repar inga dromedarer gräs vid dalstationen, och från toppen av sittliften i Branäs kan man inte se öknen. Eller havet. Du lastar sällan skidutrustningen på en åsnerygg i St. Anton eller hittar ett rum med halvpension för tjugotvå kronor natten i Verbier. Och hotellägarna i Trysil gifter sällan bort sina gäster.

Men där resekatalogerna tar slut börjar äventyret. När du når andra platser än liftstolparna blir tillfredsställelsen större, utsikten vackrare och snön fluffigare. Följ med på större skidupplevelser än preparerade pister kan erbjuda, stig upp ovan molnen, beundra skönheten och häpna över att det nästa gång kan vara din tur.

Tid

1-2 timmar.

Antal

Så många vi kan hitta en lämplig lokal till.

Bokningsbart

Året runt.

Vad vill ni lyssna till?

Boka ert föredrag

Ekoturism

Vad, hur och varför?

Välkommen till en introduktion till framtidens turism. Eller kanske till det som redan borde vara dagens turism. För i Sverige har vi faktiskt redan bestämt oss för att det är just ekoturism som vi ska utveckla. Vi har bara inte riktigt förstått det än.

CNN har rankat Bohuslän som en av världens 10 vackraste naturområden, Los Angeles Times har pekat ut kajakpaddling längs vår kust som ett av världens 15 mest exklusiva äventyr och Lonely Planet pekar på Sverige som ett av världens häftigaste länder att besöka. Musselexpeditioner, kajakpaddling, hundspannsturer och älgskådning är Sveriges nya och framtida exportportsuccéer, och aktiva naturupplevelser är Sveriges nya basnäring. Världen står på kö för att komma hit och uppleva det.

Hur ser den tysta revolution ut, där vi skiftar från att utvinna ändliga resurser, till att förmedla värden som är oändliga? Vi håller på att utveckla en näring där vi kan äta kakan gång på gång och ändå ha den kvar. Eller, rättare sagt, om vi ser till att ha den kvar.

Joakim Hermanson har drivit ekoturismföretag i drygt 20 år, blivit utsedd till Årets Ekoturismföretagare i Sverige, har skrivit landets första regionala naturturismstrategi, är styrelseledamot i Svenska Ekoturismföreningen, har varit med och startat det svenska kvalitets- och hållbarhetssystemet Swedish Welcome och själv varit ekoturist i ett 80-tal länder jorden runt.

Tid

1-2 timmar.

Antal

Så många vi kan hitta en lämplig lokal till.

Bokningsbart

Året runt.

Vad vill ni lyssna till?

Boka ert föredrag

Ute och cyklar

Jorden runt utan bensin

Ett underhållande, inspirerande och ifrågasättande föredrag om lusten, livet och planeten vi bor på. Från en dåligt vadderad cykelsadel, på långsam färd över jordens alla bebodda världsdelar, betraktar Joakim Hermanson förtjust, förundrat och förbannat sitt eget och Moder Jords liv. Och kanske också ditt? Vem är det som egentligen är ute och cyklar?

Så luta dig tillbaka, sluta prassla med popcornpåsen och åk med genom kameralinsens stekheta öknar, blåsiga grässlätter och bergsplatåer som snuddar himlen. Möt världens vackraste platser, mänsklighetens skönaste leenden och staden med Afrikas näst mildaste klimat. Käka lera, tugga damm och låt Tellus oefterhärmliga skönhet ta dig med på en 26 miljoner tramptag och 35.000 kilometer lång, vidunderlig bergochdalbaneresa över jordens alla befolkade världsdelar.

Tid

1-2 timmar.

Antal

Så många vi kan hitta en lämplig lokal till.

Bokningsbart

Året runt.

Mer att se fram emot

Vad vill ni göra?
 
Musselexpedition

Skörda havets blå guld

Hur vill ni äta?
 
Vinkokta musslor

Ögonblicksfärsk ekomiddag under himlen

Vad vill ni stödja?
 
Rädda en fyr

Håll liv i vår kulturhistoria

Hur vill ni bo?
 
Enkelt och exklusivt

Glänta i skogen eller egen ö

Hur vill ni äta?

Boka er matupplevelse

Godsaker med skal

Färska havsdelikatesser

När vi tänker på godsaker med skal så tänker vi oftast inte på ägg eller bananer. Snarare på kräftor, räkor, krabbor, musslor, ostron och hummer. Det som lever under skrovet på kajaken när vi paddlar, eller båten vi är ute med. Att festa på det som är en del av den miljö vi upplever är en alldeles speciell känsla. Närproducerat, ekologiskt, färskt. Och alldeles oslagbart välsmakande.

Vi festar på de skaldjur ni vill äta som är i säsong. Vi klarar inte av att fiska allt själva, men vi försöker, om ni vill. Vi fiskar hummer på hösten och vi kokar kräftor på plats. Alla skaldjur är MSC-certifierade och de kräftor och krabbor vi äter är burfångade. Allt avnjuts med de såser, ostar, dressingar och pajer som passar bäst till. Och den dryck som passar bäst såklart.

Vi tycker alltid att mat smakar allra bäst utomhus. Vi är ganska säkra på att ni kommer att tycka detsamma. Därför tillreder vi gärna våra skaldjursmåltider på en ö, på en klippa, en strand, en brygga eller kanske i en sjöbod med vågkluck. För att maten smakar bäst och minnena blir som störst då.

Tid

1-2 timmar. Gärna lite längre. Vi tycker att allt man gör blir bättre om man låter det ta tid.

Antal

Så många ni vill vara.

Bokningsbart

Året runt. För att kombinera med en fisketur eller hummersafari gäller speciella tider. Kontakta oss!

Var

Gärna utomhus. På en brygga, en egen ö eller i en sjöbod med vågkluck.

Hur vill ni äta?

Boka er matupplevelse

Vinkokta musslor

Ögonblicksfärsk ekomiddag under himlen

När platsen, miljön och maten blir en enhet blir upplevelsen som störst. Då blir det mycket mer än mat. Det handlar om mer än att bara äta. Så blir det på vår blåmusselmiddag. Vi har sett hur de odlats, vi har skördat och borstat dem själva och vi har varit med om när de tillagats. Mer lokalproducerat, ekologiskt och välsmakande blir det inte.

Fantastiska dofter möter oss när den heta pannan ger ifrån sig ett fräsande, när vitlöken träffar den heta oljan. Vi lägger i finhackade morötter, palsternacka, fänkål och purjolök och späder med vitt vin. Vi låter vätskan reducera en bra stund innan vi adderar lite chili, för att garanterat reta smaklökarna.

När vi gläntar på locket till pannan har musslorna ångats och rostats för att få en perfekt textur. Vi äter dem med nyslagen aioli och färskt bröd. Gärna på en klippa med utsikt, på en ö i fjorden, eller på en brygga som bidrar med en svag doft av tjära. Vi sköljer ner måltiden med något kallt och avrundar med något sött, och känner att det här kommer vi att minnas. Och vilja göra igen.

Tid

1-2 timmar. Gärna lite längre. Vi tycker att allt man gör blir bättre om man låter det ta tid.

Antal

Så många ni vill vara.

Bokningsbart

Året runt. Vill man kombinera med en expedition förutsätter det öppet vatten. April - november ungefär.

Var

Gärna utomhus. På en brygga, på en egen ö. Eller i en sjöbod med vågkluck.

Mer att se fram emot

Vad vill ni göra?
 
Musselexpedition

Skörda havets blå guld

Vad vill ni lyssna till?
 
Ute och cyklar

Jorden runt utan bensin

Vad vill ni stödja?
 
Rädda en fyr

Håll liv i vår kulturhistoria

Hur vill ni bo?
 
Enkelt och exklusivt

Glänta i skogen eller egen ö

Vad vill ni stödja?

Boka ert projekt

Hem åt en örn

Return of the örn

Havsörnen är vår största fågel. En majestätisk glidflygare med upp till två och en halv meters vingbredd. I Bohuslän var havsörnen vanlig fram till sent 1800-tal, men avskjutning och miljögifter gjorde att den försvann från vår kust. I Sverige var den nästan utrotad, men fridlysning, ett framgångsrikt artbevarandeprojekt och förbud mot vissa miljögifter har gjort att havsörnen återhämtat sig.

I många delar av landet har havsörnen återkoloniserat gamla häckningsplatser och med lite hjälp på traven kan den också vara på väg tillbaka mot Bohuslän, efter mer än 100 års frånvaro. Tillsammans med det lokala naturvårdsprojektet 8 fjordar byggs örnbo på strategiska platser längs kusten. Ett sätt att locka tillbaka fåglarna som visat sig lyckat på andra ställen.

Att sitta i en kajak, eller en båt och se vår största fågel cirkla omkring med utbredda vingar i himlen ovanför är en stor upplevelse och ett tecken på en frisk natur. Ni kan vara med och bidra till att det blir verklighet.

P.S. Vi vet naturligtvis att det inte är en havsörn på bilden. Det är en fiskgjuse fotograferad under en paddelexpedition i Everglades National Park i Florida. Majestätisk, eller hur? Så fort vi har en riktigt bra bild på en svensk havsörn så byter vi. D.S.

Vad vill ni stödja?

Boka ert projekt

Städa en strand

Håll bohuskusten ren

Bohusläns kust är fantastisk. 2013 rankade den amerikanska nyhetskanalen CNN Bohuslän som ett av världens 10 vackraste naturområden. Men på sina ställen är det ganska skräpigt. En kubikmeter skräp i timman flyter iland på bohuskusten. Varje timma, varje dag, hela året. Totalt blir det närmare 9.000 kubikmeter om året. Det är väldigt mycket skräp.

Sedan 2008 finns ingen nationell, eller internationell, finansiering för städning av Bohusläns stränder. Kustkommunerna får själva försöka städa så gott de kan. Mycket av arbetet sker genom ideella insatser eller temporära projekt, som alla behöver hjälp med resurser. Genom att välja att stödja det här projektet hjälper ni till att hålla kusten så ren och vacker som vi vill att den ska vara.

Vad vill ni stödja?

Boka ert projekt

Rädda en fyr

Håll liv i vår kulturhistoria

Bohuslän har en fantastisk kulturhistoria knuten till havet. Fyrar, lotsutkikar och sjömärken berättar om tiden när havet var den vanliga vägen mellan platser och människor. En tid före GPS-navigatorer och bogpropellrar, när kunskap, erfarenhet och ljuset från en manuellt skött fyr kunde vara skillnaden mellan liv och död.

Men modern navigationsutrustning och nya transportsätt har gjort historiens minnesmärken överflödiga. Åtminstone ur ett praktiskt perspektiv. Men de skapar referenser och adderar fortfarande stora värden till våra upplevelser längs kusten. Vem gillar inte fyrar? Visst klingar namn som Pater Noster, Måseskär, Hållö, Ursholmen och Väderöbod en smula magiskt? Visst måste vi försöka se till att de kan finnas kvar?

Genom att välja att stödja en fyr eller lotsutkik hjälper ni till att hålla liv i vårt maritima kulturshistoriska arv. Det gör att Bohuslän kan behålla sin själ och att vi kan fortsätta få fantastiska upplevelser längs kusten.

Mer att se fram emot

Vad vill ni göra?
 
Musselexpedition

Skörda havets blå guld

Vad vill ni lyssna till?
 
Ute och cyklar

Jorden runt utan bensin

Hur vill ni äta?
 
Vinkokta musslor

Ögonblicksfärsk ekomiddag under himlen

Hur vill ni bo?
 
Enkelt och exklusivt

Glänta i skogen eller egen ö

Hur vill ni bo?

Boka ert boende

Enkelt och exklusivt

Glänta i skogen eller egen ö

Det är mer minnesvärt att ha horisonten som granne än baren. Varför inte tona ner det materiella och välja övernattning där upplevelsen blir som störst. Exklusivitet är ju sällan synonymt med en dyr inredning eller ett välfyllt litet kylskåp på rummet. Att istället lägga fokus på det som gör mest nytta för ditt möte verkar som en god idé, eller hur?

Vi har mängder med kontakter med minnesvärda boenden på platser som är fantastiska. Det kan vara enkelt, ibland till och med väldigt enkelt. Men vi vågar lova att det kommer att bidra till att öka upplevelsen och göra ert möte mer minnesvärt. Kanske rent av oförglömligt. Låt oss komma med ett förslag.

Efter att ni gjort era val i de andra kategorierna föreslår vi det enkla, men exklusiva boende vi tycker lämpar sig bäst för ert möte.

Hur vill ni bo?

Boka ert boende

Charm och atmosfär

Mångarättersmiddag och choklad på kudden

Visst vill man ibland unna sig det lilla extra. För oss handlar det inte bara om bekvämlighet, utan mer om omtanke, kvalitet och genuin charm. Att detaljerna är genomtänkta, att bemötandet är gott och att upplevelsen ger en känsla av att vara något utöver det ordinära. Självklart ska maten också hålla samma höga kvalitet.

För alla boendealternativ vi föreslår gäller också att det finns ett genuint hållbarhetstänk i grunden. För oss är det viktigt att ni ska känna er säkra på att det val ni gör alltid är sjysst. Det innebär till exempel en certifiering från Naturens Bästa, Swedish Welcome, Krav eller Svanen.

Efter att ni gjort era val i de andra kategorierna föreslår vi det boende med charm och atmosfär vi tycker lämpar sig bäst för ert möte.

Hur vill ni bo?

Boka ert boende

Hus av tyg

Bärbart boende mitt i naturen

Ibland är upplevelsen som allra störst med ett minimum av material mellan dig och världen. Bara en bit tunt tyg. Eller kanske ingenting? Kanske en natt under bar himmel. Utsikten och miljön blir den som annars är ouppnåelig.

Vi har tillbringat många nätter i tält och sovsäck. Och vi älskar det. Vi känner till pärlorna, guldkornen, russinen i kakan och allt vad de kan tänkas kallas. Och vi kan tänka oss att avslöja dem för er. Vi vågar lova att ni kommer att minnas det länge.

Efter att ni gjort era val i de andra kategorierna föreslår vi det boende där vi är granne med horisonten som vi tycker lämpar sig bäst för ert möte.

Mer att se fram emot

Vad vill ni göra?
 
Musselexpedition

Skörda havets blå guld

Vad vill ni lyssna till?
 
Ute och cyklar

Jorden runt utan bensin

Hur vill ni äta?
 
Vinkokta musslor

Ögonblicksfärsk ekomiddag under himlen

Vad vill ni stödja?
 
Rädda en fyr

Håll liv i vår kulturhistoria

Tack för att du tagit dig tid. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig med ett förslag på ett givande möte med lång hållbarhet.

FÖRETAGSUPPGIFTER
KONTAKTPERSON
MÖTESDETALJER
KOMMENTARER